Furia si bucuria

| 0 comments

Si eu, ca si voi, ma infurii uneori vazand cat de multi oameni de proasta calitate traiesc in tara mea. Uneori consumam cele mai frumoase momente ale zilei criticandu-i si injurandu-i, fie ca sunt politicieni, soferi nesimtiti, bogatasi parveniti, vedete de conjunctura sau functionari obraznici. Merita oamenii astia neatenti cu noi, atata atentie din partea noastra? Sigur, o rezistenta civica impotriva sistemului lor e absolut necesara si utila. Dar pana unde?

Multi dintre voi veti spune ca luand atitudine si strigand in fiecare zi impotriva acestor indivizi, vom schimba lucrurile. Cu ce? Ocupati fiind cu injuratul, nu cred ca am mai avut timp sa construim ceva. Consumam mai multa energie hulind lucrurile negative din jur, decat construind lucruri pozitive. Vorbim despre mocirla lor, in fiecare zi, iar in timpul asta ne scufundam in ea. Aruncam cu rahat in ei, fara sa ne dam seama ca mirosul ajunge si la noi. Ajungem sa fim scarbiti de Romania, crezand ca e cea mai rea tara de pe pamant, cand de fapt oameni de proasta calitate sunt peste tot, dar noi ii pomenim atat de des pe-ai nostri, incat par miliarde.

Conectati la pilotul automat de insultat si aruncat rahat, nu vedem ca uneori apar si oameni de calitate care n-au insa nicio sansa in fata plutonului de executie a tot ce misca.

Indivizii de proasta calitate vor trece in spatele scenei, in momentul in care noi, ceilalti, care ne plangem zi de zi de ei, vom face pauza de la injurii si ne vom apuca sa construim ceva. Alternativa vine de la noi, iar daca vrem ca Romania sa fie mai mult a noastra, decat a lor, ar trebui sa facem mai multe pentru noi, decat sa vorbim despre ei.

Eu, in urma cu 8 luni, am decis sa inlocuiesc furia cu bucuria. Am construit acest proiect pentru ca imi doresc sa ma simt bine cu tara mea si sa observ toate partile ei frumoase, lasate in uitare. Si sunt multe, mai multe decat toti indivizii de proasta calitate, la un loc.