Lacul Toba, Infernul-Paradis

| 0 comments

IMG_6200

Undeva, in nordul Indoneziei, pe insula Sumatra, exista un taram fabulos c-o istorie intunecata. Aici, albastrul cerului senin dispare intr-o clipa sub norii negrii haini.

Lacul Toba e un colt de pardis, nascut in adancurile infernului, locul unde s-a dat cea mai teribila lupta dintre lumina si intuneric.  Enciclopedia spune ca in urma cu vreo 70 de mii de ani, aici a avut loc cea mai puternica eruptie vulcanica cunoscuta. Multi oameni de stiinta sunt convinsi ca explozia apocaliptica a sters de pe fata pamantului aproape toata specia umana.

Apoi a urmat renasterea…

Teribilul vulcan a devenit un lac maiestuos, inconjurat de munti imbracati intr-o vegetatie ireala. Lava ucigasa s-a stins, sub apele senine aducatoare de viata. Lacul Toba s-a transformat din cea mai neagra pedeapsa pentru umanitate, in cel mai frumos dar.

Batacii, o populatie cu origini putin cunoscute, au primit cu bucurie cadoul si s-au stabilit aici, cu vreo 2500 de ani in urma. Pare-se ca diavolul si-a bagat din nou coada, de vreme ce noii locuitori isi iubeau semenii doar cand ii devorau, la masa. Obiceiurile canibale ale batacilor au disparut de abia cand Dumnezeu a venit din nou in vizita, prin secolul 19.

Deveniti crestini, batacii n-au incetat sa dea din gura. Insa, nu ca sa mestece oameni ca pana atunci, ci ca sa cante. Muzica a devenit hrana lor zilnica pana in ziua de azi.

Constienti ca traiesc in locul unde Dumnezeu si Diavolul s-au luptat dintotdeauna, batacii s-au pregatiti sa-i primeasca oricand, in ospetie.

Au construit zeci de biserici pe colinele semete din jurul lacului, care-l asteapta in liniste pe cel de sus. Si-au faurit case stranii, cu acoperisuri incovoiate si inalte, pe care Dumnezeu ar putea cobori repede, ca pe un tobogan ceresc. Si-au luat in fiecare camin cate-o chitara si exerseaza neincetat, pentru ca nu stii niciodata la cine-acasa va poposi marele oaspete ce trebuie incantat.

Chiar daca sunt crestini in acte, batacii si-au pastrat chipurile cioplite si ritualurile oculte din alte vremuri. La o adica, daca Diavolul vine in vizita, vor putea spune ca ei n-au trecut niciodata, cu adevarat, de partea lui Dumnezeu.

Aici era infernul, acum 70 de mii de ani. Asta inseamna cam o zi din viata omului, la scara evolutiei pamantului . Poate ca maine Toba va batea din nou in ritmuri infernale de eruptie. Asa ca batacii fac orice ca sa-si pastreze paradisul.