DESPRE PROIECT

Voi ajunge in sute de asezari urbane si rurale din intreaga lume. Pe langa indeletnicirile oricarui calator, o sa fac ceva documentare despre tara mea, in tara altora. O sa-i intreb pe localnici ce stiu despre Romania, o sa ma intalnesc cu alti romani care locuiesc acolo si-o sa incerc sa compar locurile pe care le vad cu plaiurile natale. O sa-mi privesc tara de la distanta, fara patima celui care traieste zi de zi acolo.

Multi romani de-acasa au senzatia ca traiesc in cea mai cenusie tara din lume. Altii sunt convinsi ca patria lor e e cea mai de seama de pe pamant. Putini incearca sa vada ambele talere ale balantei.

Eu voi incerca sa vorbesc despre Romania, dintr-un alt unghi. O sa scriu cu drag despre partile ei frumoase, caci sunt multe si, din pacate, putin cunoscute. In acelasi timp, voi aborda si problemele frustrante de-acasa incercand sa inteleg cum le rezolva altii, prin lume.

Se tot discuta despre schimbarea imaginii Romaniei in strainatate. Eu cred ca, mai intai, e nevoie de schimbarea imaginii Romaniei, in Romania.

Comments are closed.